Külföld

Levágták a fejét és a nemiszervét az azeri LMBTQ aktivistának

Az unokatestvére követte el a becsületgyilkosságot…

Avaz Hafizli LMBTQ újságírót és aktivistát megcsonkították és megölték Azerbajdzsánban, majd pedig saját unokatestvérét letartóztatták a meggyilkolásáért.

Hafizli a Kanal 13 hírcsatorna újságírója volt. Emellett LMBTQ aktivista, volt amikor a kormányt szólította fel a melegellenes gyűlölet-bűncselekmények elleni fellépésre, volt amikor egy tüntetés során a főügyészség kapujához láncolta magát.

A helyi média információit a főügyészség és a belügyminisztérium közös közleményben erősítette meg, hogy kedden (február 22-én) 16 óra körül meggyilkolták.

A nemi szerveit levágták és lefejezték.

A meleg férfit egy szőnyegbe csavarták, és egy „szemetes kocsival” szállították a hullaházba – mondták a helyi LMBTQ aktivisták, mivel a rendőrség nem volt hajlandó  „egy bűzös testhez nyúlni”.

Unokatestvére, Amrulla Gulalijev beismerte a gyilkosságot, és őrizetbe vették. Becsületgyilkosság volt, azaz Hafizli azzal, hogy meleg volt, megsértette a család becsületét, így az egyik családtagnak meg kellett ölnie.

Hafizli barátai és helyi aktivisták úgy vélik, hogy a hatóságok is felelősek a haláláért.

Egy  Angliában élő barátja szerint a családja és a rokonság rendszeresen fenyegette, de a rendőrség nem tett semmit ez ellen.

„Tegnap az unokatestvére brutálisan megölte, a fejét és a péniszét levágta, mi, a barátai aggódunk, hogy a rendőrök a korábbi esetekhez hasonlóan ezt sem fogják tisztességesen kivizsgálni és, hogy az igazságot eltussolják.”

„Az egész helyi melegközösség most pánikban van, mert ezt az erőszakot folyamatosan igazolják a médiában, sőt egyes politikusok még dicsérik is”.

Avaz Hafizli egy másik barátja elmondta, a néhai újságíró családja „ismeretlenek temetőjében fogja eltemetni őt, mert mássága miatt kitagadták”.

A barát szerint Hafizli „mindent megtett az LMBTQ jogokért”, és hozzátette, hogy 2020-ban segített megszervezni egy transz szexmunkás temetését, akinek a családja nem volt hajlandó elhozni a holttestet a hullaházból, miután szintén „becsületgyilkosságból” 11 késszúrással megölték.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább