Öko

Letöltendő börtönt kapott egy kálmáncsai állatkínzó

olvasási idő:1 perc, 4 másodperc

A 45 éves férfi ép ésszel fel nem fogható szenvedések után hagyta elpusztulni kutyáját.

A Barcsi Járásbíróság 1 év 7 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetést szabott ki egy 45 éves kálmáncsai férfival szemben állatkínzás bűntette miatt – közölte a Kaposvári Törvényszék.

Mint írták, az ítélet szerint a vádlott tulajdonát képezte egy 6 év körüli keverék kan kutya, melyet kálmáncsai otthonának udvarán tartott. A kutya 2020. szeptember 22-ét megelőzően ismeretlen körülmények között megsérült, ennek következtében fején nyílt seb keletkezett. Ez ugyan feltűnt a férfinak, de tökéletesen hidegen hagyta. Mivel nem vitte állatorvoshoz, így gennyes bőrgyulladás, légyálcákkal való fertőződés alakult ki rajta. Helyette inkább egy vadásszal akarta lelövetni, aki a kérést nem teljesítette.

Még aznap kivitte a háza közelébe egy erdős részre, kikötözte, majd a sorsára hagyta. Másnap egy kálmáncsai lakos a kutya nyüszítését meghallotta, kiszabadította. Az állat ezután a vádlott szomszédjának udvarára ment, ahonnan a vádlott élettársa hazavitte és egy oszlophoz kikötötte.
A kutya gazdája tudta, hogy az eb ismét az udvarán tartózkodik, azonban orvosi ellátásról továbbra sem gondoskodott. Végül 2020. szeptember 25-én szomszédja értesítette a rendőrséget a szenvedő kutya láttán.
A kiérkező rendőrök a kutyát eloldozták, azonban az állat néhány percen belül elpusztult.

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott fellebbezett, így a végső szót a Kaposvári Törvényszék mondja ki. (ügyészség/nepszava)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább