Kiemelt Külföld

Letépték és levizelték a szivárványos zászlót Münchenben

olvasási idő:1 perc, 3 másodperc

Két szőke hajú férfit keresnek…

A müncheni rendőrség két ismeretlen férfit keres, akik a múlt hétvégén egy kerítésről letéptek egy Pride zászlót, azt levizelték és közben LMBTQP-ellenes jelszavakat kiabáltak.

A müncheni rendőrség múlthét csütörtökön adott tájékoztatást egy “államvédelmi szempontból fontos bűncselekményről”, amely kéthete szombaton történt Obergiesingben. A rendőrségi jelentés szerint a szemtanúk este fél 11 körül a St.-Martin-Straße/Watzmannstraße környékén két, egyelőre ismeretlen férfit figyeltek meg, akik egy szivárványos transzparenst téptek le egy kerítésről, a földre dobták és ráhugyoztak. Eközben LMBTQP-ellenes megjegyzéseket kiabáltak. A férfiak ezután a Tegernseer Landstraße irányába menekültek.

A szemtanúk értesítették a müncheni rendőrkapitányság műveleti központját. Elmondták, hogy az elkövetők közvetlenül a bűncselekmény előtt egy közeli sportpályánál voltak. Az azonnal indított, több járőrrel folytatott hajtóvadászat sikertelen volt, így a rendőrség keresi a két tettest.

A szokásos felhívásban kérik az eseményt látó tanúk jelentkezését, személyleírást adva a két elkövetőről.

Mindkettő 22 év körüli 180 cm magas és világos, szöke hajú fiatal volt a személyleírások alapján, azaz nem török vagy arab bevándorló. Valószínűleg ezért is “államvédelmi” az ügy.

Nem tudni, a 444 vagy a Telex fog e írni erről a hírről, de ha igen, biztos megtalálják az ügyben a magyar szálat, hiszen ki más lehetne az elkövető, mint a Fidesz által felbérelt magyar szurkoló…

 

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább