Külföld

Lengyelország,és Magyarország elleni szankciókat sürget az Európai Parlament

olvasási idő:45 másodperc

A képviselők rámutattak, hogy a szivárványcsaládoknak az unió minden tagállamban gyakorolni kell tudniuk családi jogaik teljes körét.

Kedden megszavazta az Európai Parlament azt a nem kötelező érvényű állásfoglalást, mely az LMBTQ+ személyek diszkriminációval, illetve erőszakkal szembeni védelmére szólítja a tagállamokat, és egyben felszólították az Európai Bizottságot, hogy indítson eljárást a magyar és a lengyel kormány ellen az LMBTQ+-jogokat érintő európai értékek megsértése miatt – írja a Mandiner.

A képviselők rámutattak azokra a jogi kockázatokra, melyekkel az úgynevezett szivárványcsaládok tagjainak, illetve a transznemű szülőknek kell szembenézniük, amikor az EU-n belül mozognak, és leszögezték, hogy a szivárványcsaládoknak az unió minden tagállamban gyakorolni kell tudniuk családi jogaik teljes körét, különös tekintettel a szabad mozgás jogára.

Az állásfoglaláshoz vezető kifogásokat ismertetve a portál hozzátette: Magyarországon júliusban az azonos nemű vagy transznemű párok kiskorúaknak való bemutatását tiltó törvényt fogadtak el, míg a lengyel kormány továbbra sem lépett fel az „LMBTQ-mentes övezetek” kijelölésével szemben.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább