Belföld Külföld

Lengyelország és Oroszország után hazánkba érkezik a legtöbb ukrán menekült

Több mint tízmillió ember menekült el Ukrajnából az orosz invázió kezdete óta

– írta meg a ENSZ Menekültügyi Főbiztosa Hivatalának (UNHCR) adatai alapján a Népszava.

A tájékoztatás szerint több mint hatmillió ukrán menekültet regisztráltak Európában, közülük pedig csaknem 3,8 milliót vettek nyilvántartásba ideiglenes védelem céljából vagy hasonló nemzeti védelmi rendszer keretében. Több mint ötmillióan Ukrajnából Lengyelországba mentek tovább, igaz, közülük 1,2 millióan részesültek ideiglenes védelemben.

Oroszországba csaknem kétmillióan menekültek, Lengyelország és Oroszország után pedig a legtöbben (1,08 millióan) Magyarország területére léptek be Ukrajnából. 

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosa Hivatalának adatai szerint közülük 27 316 embert vettek nyilvántartásba Magyarországon ideiglenes védelem céljából.

A szerdai nap folyamán szintén 13 383-an érkeztek Ukrajnából Magyarországra. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) beszámolója szerint az ukrán–magyar határszakaszon 7231 ember lépett be szerdán Magyarországra, a román–magyar határszakaszon belépők közül pedig 6152-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek.

A beléptetettek közül a rendőrség 274 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább