Külföld

Lengyelország atomfegyverekhez szeretne jutni

Kraszewski tábornok valósnak és szükségesnek tartotta a nukleáris fegyverek lengyelországi megjelenését – írja a RIA Novosztyi.

Lengyelországnak néhány éven belül atomfegyverekhez kell jutnia – jelentette ki Jaroslaw Kraszewski lengyel tábornok az RMF FM rádióállomásnak adott interjújában.

„Reálisnak tartom ezt a forgatókönyvet” – mondta a lengyelországi atomfegyverek kilátásairól. Szerinte az ország hozzájuthatna, különösen a NATO nukleáris megosztási programjának részeként.

„Egy ilyen arzenál jelenlétét a következő évek kihívásának tartom. Remélem, hogy erre is sor kerül” – mondta a tábornok.

Azzal a megállapítással kapcsolatban, hogy a nukleáris fegyverek fenntartása drága mulatság, Kraszewski azt mondta, hogy „a biztonságnak nincs ára”.

A nukleáris megosztási program lehetővé teszi az Amerika számára, hogy atomfegyvereiket olyan NATO-országokban helyezzék el, amelyek nem rendelkeznek ilyen fegyverekkel.

Az USA 100 taktikai nukleáris robbanófejet tart európai országokban és Törökországban.

A B61-3 és B61-4 bombákat öt NATO-országban – Belgiumban, Németországban, Olaszországban, Hollandiában, Németországban, Németországban és Törökországban – hat bázison tárolják.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább