Külföld

Lengyel EP-képviselő: Undort és csalódottságot keltő, hogy Ukrajna még nem kért bocsánatot

Ryszard Czarnekcki, Lengyelország európai parlamenti képviselője szerint undort és csalódottságot keltő, hogy Ukrajna még nem kért bocsánatot a Przewodówban történtek miatt. 

„Szégyent keltő Kijev reakciója a két lengyel életét követelő rakétaincidensre” – kezdi írását a Do Rzeczy hasábjain Ryszard Czarnecki.

„Kijev pontosan tudja, mit csinál, és ez hosszú távon katasztrofális lesz Ukrajnára nézve”

– írja a Do Rzeczy publicisztikája a lengyel rakétaincidens kapcsán.

“Az, hogy Kijev minden áron megpróbálta magáról lerázni a felelősséget, még az amerikaiak bizonyítéka ellenére is, minden bizonnyal undort és csalódottságot keltett a lengyelekben”

– fogalmaz Czarnecki, aki szerint egész egyszerűen csak be kellett volna ismernie az ukrán félnek a hibát.

A Polsat News azt írja, a képviselő szerint az is egy rossz lépés volt az ukránok felől, hogy Andrij Melnyeket, Ukrajna egykori berlini nagykövetét jelölték a külügyminisztérium alelnöki posztjára.

“Olyan emberről van szó, aki Ukrajna németországi nagyköveteként relativizálta a második világháború alatt ukrán soviniszták által elkövetett, zsidók és lengyelek elleni bűncselekményeket, és megpróbálta felhígítani az egészet”

– jelentette ki a képviselő.

“Nem értem ezt a jelölést. Úgy gondolom, hogy ez hiba, ahogyan a przewodówi tragédia miatti bocsánatkérés hiánya is hiba”

– tette hozzá.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább