Belföld

Lendvai Ildikó: Nem tudok szabadulni az aggodalomtól

Nem tudok szabadulni az aggodalomtól

…amióta reggel a miniszterelnök rádióbeszédét hallottam.

„A kormányfőt a fagyhalál fenyegeti. Hamarosan teljesen meg fog dermedni. Egyetlen beszélgetésben két dologról is beszámolt, ami dermesztő hatást gyakorolt rá. És még csak péntek van!

Persze mind a kettő a vérfagylaló Gyurcsánnyal függ össze. Orbán először azt mondta, »dermesztő pillanat« volt, amikor az őszödi beszéd kiszivárgott. Tudjuk, -Kósa nem is titkolta-, hogy a beszéd már nyár elején a Fidesz kezében volt, csak kivárták a legnagyobb politikai ütésre alkalmas pillanatot, ezért az önkormányzati választás előtt adták tovább a médiának. Szegény Orbán eszerint két fázisban dermedhetett. Először, amikor megszerezték a szöveget, másodszor, amikor (eszerint fogvacogva) profi módon kiemelték a leghatásosabb részeket, és a dermedést az országnak is szétterítették.

De ez semmi. Most megint rájuk jött egy újabb dermedés. A miniszterelnök ugyanebben a rádiócsevejben azt is »dermesztőnek« nevezte, hogy mindezek után -legalábbis a Fidesz mantrája szerint- most Gyurcsány az ellenzék vezére.”

Nyitókép: Ficsor Márton

Forrás: Mandiner,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább