Külföld

Lelőtték a késsel támadó szudánit a német rendőrök

Halálos rendőri művelet egy menedékkérő szálláson.

Hétfőn este 23.30 körül hívták a mentőszolgálatot az alsó -szászországi Harsefeldben lévő  migránsszállására. Egy szudáni férfi (40) késsel a kezében őrjöngött, majd megtámadta a kiérkező rendőröket. Aztán lövések dörrentek, a rendőrök lelőtték.

Több golyó találta el a 40 éves menedékkérőt, és olyan súlyosan megsérült, hogy rövid idő múlva a kórházban meghalt.

Mint azóta már kiderült, a rendőröknek egész vasárnap a menhelyre kellett járniuk a férfi miatt.

A rendőrség 12 órakor kapta az első segélyhívást, mert a 40 éves férfi konyhai késsel a kezében fenyegetőzött. A rendőrök megnyugtatták, majd eljöttek.

14 órakor újabb segélyhívás. Ismét a feltételezett elmebeteg fenyegetőzött késsel, a rendőrök újra  megnyugtatták és utána megint távoztak.

A rendőrök kérelmet nyújtottak be a gyanúsított férfi pszichiátriai intézetbe történő felvételére. De ezt a helyi bíróság illetékes bírája nem hagyta jóvá. A férfi együttműködőnek tűnt amikor a rendőrökkel tárgyalt.

Most a stadei ügyészség büntetőeljárást indított emberölés miatt a rendőrök ellen annak ellenőrzése érdekében, hogy jogos önvédelemből lőttek-e.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább