Külföld

Lekapcsolt Ukrajna összes atomerőműve

Az orosz csapások miatt fűtés és áram nélkül maradt Ukrajna jelentős része. Az energetikai létesítményeket ért támadások miatt az ország összes atomerőműve lekapcsolódott a hálózatról

– számolt be az Euronews.

Még este hét órakor is az áramszükséglet felét tudták csak előállítani az erőművek, sok város sötétbe borult, ahogy az a műholdfelvételekről is látszik. Az oroszok ezt követően ismét bombázni kezdték a nemrég elhagyott Herszon városát is.

(A NASA felvételén, jól látszódik hogyan roppant össze az ukrán energiaellátás.)

„Szinte óránként kapok jelentéseket a megszálló csapásairól Herszonból és a környék más településeiről. A terror azonnal elkezdődött, miután az oroszok kénytelenek voltak elmenekülni Herszon megyéből. Ez a vesztesek bosszúja. Nem tudják, hogyan kell harcolni, most már csak terrorizálni tudnak. Energiaterror, tüzérségi terror, rakétaterror – idáig süllyedt Oroszország a jelenlegi vezetése alatt” – mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

Az orosz hadsereg kimondott célja, hogy az ukrán infrastruktúra elleni támadásokkal gyengítse ellensége harckészségét. Kijev a csapásokat háborús bűnnek tartja. A legnagyobb ukrán magántulajdonú energetikai vállalat, a DTEK vezérigazgatója azt tanácsolta, hogy aki teheti, hagyja el az országot. Minél kisebb a lakosság fogyasztása, annál biztosabb lehet a kórházak és stratégia létesítmények áramellátása.

 

 

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább