Sport

Legyőzte a hollandokat a magyar női vízilabda-válogatott, megvan az olimpiai kvóta

A magyar női vízilabda-válogatott elképesztő mérkőzést játszott a címvédő és Európa-bajnok holland csapat ellen a világbajnokság negyeddöntőjében, 8–8-as döntetlen után ötméteresekkel nyert 13-12-re, ezzel pedig bejutott az elődöntőbe, és kvótát szerzett a párizsi olimpiára.

A 8-8-cal záruló rendes játékidő legeredményesebbje Keszthelyi Rita volt három góllal, míg az ötméterespárbajt Magyari Alda védése döntötte el az ötödik körben.

Mihók Attila és Cseh Sándor együttese így biztosan éremért játszhat a viadalon, a szerdai elődöntőben az olasz-görög párharc továbbjutójával találkozik.

A két csapat egy hónappal ezelőtt az eindhoveni Európa-bajnokság csoportküzdelmei során találkozott egymással, akkor a későbbi győztes vendéglátók 14-11-re diadalmaskodtak.

A 15 fős magyar keretből – szem előtt tartva a várható óriási fizikai harcot – a két „legkisebb”, Faragó Kamilla és Kuna Szonja maradt ki.

Eredmény:
női vízilabdatorna,  negyeddöntő:
Magyarország-Hollandia 13-12 (1-1, 3-1, 1-2, 3-4, 5-4) – ötméteresekkel
gólszerrző: Keszthelyi 3, Gurisatti, Szilágyi 2-2, Garda 1, illetve Moolhuijzen, L. Rogge 2-2, van der Sloot, van de Kraats, K. Rogge, Keuning 1-1

Forrás: M4Sport,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább