Sport

Lebukott a gaboni focista, 5 évvel idősebb, mint mondta

olvasási idő:45 másodperc

Csak a szokásos afrikai sztori…

A gaboni Guélor Kanga öt évet biztosan letagadhatna a korából. Erre már bizonyítéka is van, hiszen eddig senkinek sem tűnt fel, hogy a szerb élvonalbeli Crvena zvezda középpályása valójában öt évvel idősebb, mint ahogyan azt eddig állította – írja a nemzetisport.

Az afrikai labdarúgással foglalkozó, többek közt a The Guardiannek és a goal.com-nak is író újságíró, Micky Jnr Twitter-oldalán mutatta meg a képeket, amelyek alapján Kanga hamis igazolvánnyal és születési anyakönyvi kivonattal rendelkezik. Felfedve az eredeti iratokat, kiderült, hogy Kanga valójában öt évvel idősebb mint, ahogyan azt eddig állította.

Az ügyet a kongói szövetség jelentette a CAF-nek (Afrikai Labdarúgó-szövetség), és minden kétséget kizáróan bizonyították, hogy a gaboni középpályás 1985-ben (és nem 1990-ben), a kongói Kinshasában született. Tehát nem 30, hanem 35 éves.

Ezzel a gaboni válogatott akár kizárásra is kerülhet a 2021-es Afrikai Nemzetek Kupájából csalás miatt.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább