Külföld

Le Figaro: Orbán könnyen elvesztheti hatalmát

Le Figaro: Orbán könnyen elvesztheti hatalmát

Ivan Krastev bolgár politológus szerint a miniszterelnök úgy döntött, Magyarország machiavellista módon a kínai gazdasági expanzió közvetítőjévé válhat Európában.

A Le Figaro Ivan Krastevvel közölt interjút. A bolgár politológus Orbán Viktorral kapcsolatban elmondta, valódi tekintélyelvű tendenciát mutat, és jelentős hatalmat halmozott fel. Szerinte mindenekelőtt azonban Orbán kockázatvállaló politikus. Meg van győződve arról, hogy az Egyesült Államok és Európa politikailag és társadalmilag rossz irányba halad, ezért úgy döntött, hogy Magyarország machiavellista módon a kínai gazdasági expanzió közvetítőjévé válhat Európában.

Tetteivel azonban sikerült egyesítenie az ellenzéket. A közvélemény-kutatások 50-50 százalékra mérik, ezért elveszítheti hatalmát, különösen, mivel az ilyen típusú politikai „szépség” rosszul öregszik. Ennek semmi köze a putyini rezsimhez – mondta Krastev.

(Fotó: Orbán Viktor miniszterelnök érkezik a Kossuth Rádió stúdiójába, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban 2021. október 1-jén.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Forrás: Mandiner,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább