Belföld

Lázár János szerint semmi keresnivalója a városvezetésben annak, aki szerint két férfi nevelhet egy gyereket

Lázár János építési és közlekedési miniszter szerda reggel a hódmezővásárhelyi Rádió7-ben beszélt arról, hogyan készülnek a 2024-es önkormányzati választásokra Hódmezővásárhelyen.

Lázár János szerint a városa úgy döntött, hogy bezárkózik, totálisan hibernálta magát.

„Hódmezővásárhelynek két problémája van: van egy városvezetés, ami teljesen magára csukta az ajtót, és elzárkózott az országtól. Nincs benne az ország gazdasági, politikai, társadalmi vérkeringésében. Hódmezővásárhelyre valójában úgy tekintenek, mint egy bukott városra és egy bukott városvezetőre. És ezért annak esélye, hogy itt valami előremutató dolog történjen, az lényegében a nullával egyenlő.” – fogalmazott a miniszter.

Márki-Zay Péterre utalva azt mondta, hogy vele senki nem tud és nem is akar együttműködni, mert „kiírta magát a politikából”, másrészt a személyét is alkalmatlannak tartja.

Lázár másik problémája, hogy egy olyan ember vezeti a várost, aki úgy gondolja, hogy két férfi nevelhet egy gyereket.

„Ez szerintem egy nagyon súlyos dolog ebben a városban” – tette hozzá.

Lázár mondta, nem vezetheti Hódmezővásárhelyt egy olyan ember, aki abban a hitben éli az életét, hogy két férfi nevelhet egy gyereket és két férfire rá lehet bízni egy csecsemőt.

„És nagyon szeretném, ha nem lenne szerepe, mert ez aggodalommal tölt el a gyerekek jövőjét illetően, hogy ha olyan ember vezeti Hódmezővásárhelyt, akinek az a személyes meggyőződése, hogy két férfire egészséges dolog egy gyereket rábízni. Szerintem ez egy nagyon veszélyes dolog, és szerintem egy ilyen embernek a hódmezővásárhelyi városvezetésben semmi keresnivalója nincs” – mondta Lázár János.

 

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább