Belföld

Lázár János: A budapestiek jól fognak járni velem, a vidékiek még jobban

Magyarország építési és beruházási minisztere az idei Tranziton részletesen kifejtette, milyen feladatok várnak rá a következő években, de azt is elárulta, eddig még nem kapott ihletett ahhoz, hogy találkozzon Karácsony Gergellyel.
A budapestiek jól fognak járni velem, a vidékiek még jobban – jelentette ki Lázár János a Tranzit közéleti évadnyitó és gondolatexpó Tégláról téglára – A következő időszak beruházásai című rendezvényén Tihanyban, adta hírül a Magyar Nemzet.

Mint a lap fogalmaz, Magyarország építési és beruházási minisztere az eseményen részletesen kifejtette, milyen feladatok várnak rá a következő években. Azt is elárulta, eddig még nem kapott ihletett ahhoz, hogy találkozzon Karácsony Gergellyel.

Az EU-s megállapodások kapcsán például a miniszter elmondta: úgy véli, az EU-val biztosan lesz megállapodás, hiszen „ezek a pénzek nekünk járnak, nem lehet elvenni tőlünk”.

A gond az, hogy Navracsics Tibor szerintem gazemberekkel tárgyal Brüsszelben a forrásainkról. Ezt jól mutatja Lengyelország példája is − mondta.

A tárcavezető ismertette, a lengyelektől azt kérték, köpjék le a magyarokat, és akkor kapnak pénzt. Azonban semmit nem kaptak. Tőlünk, magyaroktól most azt kérik, hogy „köpjünk fel, álljunk alá, és majd megkapjuk a nekünk járó pénzt”.

Lázár János szerint ennek az összegnek nagyon komoly a tétje, de úgy véli hogy Navracsics Tibor kiválóan tárgyal ezekről.

Megjegyezte, az az Építési és Beruházási Minisztérium hatáskörébe tartozik, hogy ezeket a pénzeket hogyan fogjuk elkölteni, s szerinte ennek majd „válságálló pénzelköltésnek kell lennie”.

„Az én munkámnak az a mottója, hogy miként lehet kevesebből többet és jobbat építeni” − tette hozzá. Megjegyezte, amit eddig építettek és építenek majd a jövőben, annak azt a célt kell szolgálnia, „hogy ha valaki átjön a határon, az ne érezze a különbséget Ausztria és Magyarország között”.

A miniszter úgy véli, olyan beruházásokat kell csinálnunk majd a következő tíz évben, amelyek által sokkal erősebb, független, és jóval gazdagabb országként lép majd ki Magyarország a válságos időszakból. Ennek egyik feltétele az is, hogy a magyar vállalkozásokat kell támogatni a külföldi cégekkel szemben.

A fővárosi vezetéssel való egyeztetésről szólva a miniszter elmondta, még nem kapott ihletet ahhoz, hogy találkozzon Karácsony Gergellyel.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább