Külföld

Lavrov: Jelenleg nincs értelme a béketárgyalások újraindításának Kijevvel

Már az oroszok is elismerik, hogy a nagyobb hatótávolságú nyugati, főként amerikai fegyverekkel érzékeny veszteséget okoz számukra az ukrán haderő, például Dél-Ukrajna megszállt területein.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter úgy reagált, hogy megváltoztak a földrajzi koordináták, és ha az ukránok messzebbre tudnak lőni, akkor az orosz haderő a korábban tervezettnél is nyugatabbra tolja őket.

Szergej Lavrov a RIA Novosztyi hírügynökségnek adott interjújában kijelentette, hogy jelenleg nincs értelme a béketárgyalások újraindításának Kijevvel. A tárcavezető arról is beszélt, hogy a Moszkva által Ukrajnában folytatott hadműveletek földrajzi céljai már nem korlátozódnak a keleti Donbassz régióra.

Hasonló nyilatkozatot tett nem sokkal korábban az orosz elnök is. Vlagyimir Putyin keddi, iráni látogatásán arról beszélt: Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emírségek is felajánlotta, hogy közvetít a felek között.

Az orosz államfő azonban azt hangsúlyozta: Moszkva nem látja, hogy Ukrajna teljesíteni kívánná a márciusi előzetes békemegállapodás feltételeit.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább