Belföld

Láng Zsolt: A főpolgármesternek ideje lenne a munkájával foglalkoznia!

olvasási idő:1 perc, 24 másodperc

Két éve választották Karácsony Gergelyt Budapest főpolgármesterévé. Láng Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek úgy fogalmazott: nem tudható, hogy Karácsony Gergelynek és a baloldali szivárványkoalíciónak van-e bármilyen koncepciója, elképzelése, jövőképe Budapesttel kapcsolatban. Eddig ami érzékelhető, hogy a főpolgármester munkatársai is a választási kampányon dolgoztak városházi fizetésükért.

 

– Budapesten megállt a korábbi lendületes fejlődés. A fővárosban jelenleg azok a beruházások folynak – Lánchíd, rakpart, Blaha Lujza tér, M3 –, amelyeket még a Tarlós István-féle, fideszes városvezetés készített elő a kormány anyagi támogatásával. Karácsony Gergelynek egyetlen dolga lett volna: megfelelő ütemben folytatni ezeket – jelentette ki Láng Zsolt.

A Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője megjegyezte: mára azonban már mindenki látja, hogy ez nem sikerült neki. Sok hónapos csúszással, végül egy időben indult a legtöbb fejlesztés, amelynek negatív következményét minden nap érezhetik a fővárosban közlekedők.

– Két év után nem tudjuk, hogy Karácsony Gergelynek és a baloldali szivárványkoalíciónak van e bármilyen koncepciója, elképzelése, jövőképe Budapesttel kapcsolatban. A főpolgármesternek az elbukott ellenzéki előválasztás után ideje lenne a választók bizalmából elnyert munkájával foglalkoznia! – figyelmeztetett Láng Zsolt. Kiemelte: derüljön ki végre, hogy Karácsonynak van-e bármilyen konkrét elképzelése, terve az elkövetkező évekre.

– Kérdés, hogy várhatunk-e tőle többet, mint a jelenlegi óriási dugó, a közterületek romló állapota és a fővárosra jellemző szlömösödés.  Ehhez azonban olyan munkatársak is kellenének, akik a fővárosi adófizetők pénzéből a főváros mindennapi ügyeivel foglalkoznak és nem Karácsony politikai ambícióit szolgálják – mutatott rá a probléma gyökerére Láng.

A frakcióvezető arra is felhívta a figyelmet, hogy Karácsony a rendkívüli megszorításokkal terhelt időben ötszázmillió forintot elköltött egy előválasztási kampányra, a városházán ülő kollégái közül pedig Gál J. Zoltán vagy a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság vezetője, Handl Tamás a politikai kampányán dolgoztak városházi fizetésükért.

Forrás: Magyar Nemzet

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább