Belföld

Láng: A 99 Mozgalom botrányában érintetteknek fel kell függeszteni a munkálkodását

Karácsony Gergelynek le kellene mondania, de nem fog – mondta a Láng Zsolt fideszes országgyűlési képviselő, a párt budapesti elnöke.

A politikus szerint a főpolgármester megpróbálja eljátszani, hogy minden rendben van.

A 99 Mozgalom gyanús pénzügyeivel kapcsolatban két házkutatást is tartottak már a NAV munkatársai. Tordai Csabának, Karácsony jogi főtanácsadójának az irodájában írhatták alá azt a tíz jegyzőkönyvet, amelyeket a hatóságok lefoglalhattak – írja az MNO. Még pénteken nyilatkozott úgy a főpolgármester, hogy Tordai továbbra is a bizalmi embere, és az is marad.

Azonban nem csak Tordai Csaba élvezi továbbra is Karácsony bizalmát, Perjés Gábor szintén a mai napig ellátja hivatalát.

Perjésnél, a 99 Mozgalom hivatalos képviselőjénél szintén házkutatást tartottak. A több mint félmilliárd forintos adományokat Perjés fizette be a szervezet bankszámlájára készpénzben, több részletben, összesen tizenkilenc alkalommal, forinton kívül fontban és euróban.  A 99 Mozgalom azért jött létre, hogy támogassa Karácsonyt a 2021-es ellenzéki előválasztáson mint az MSZP, a Párbeszéd és az LMP együttes miniszterelnök-jelöltjét.

„A szereplők aktív munkálkodását mindenképpen fel kellene függeszteni” – mondta Láng Zsolt.

A Fidesz budapesti elnöke arról beszélt, hogy erős a gyanú, hogy az egész választási rendszert kijátszva külföldi pénzekből próbálták Karácsony kampányát finanszírozni. Láng azt is leszögezte, hogy mivel az egész 99 Mozgalom a főpolgármester miniszterelnök-jelöltségét finanszírozta, ezért ebből nem vonhatja ki magát.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább