Sport

Kuznyecovot menesztette a Diósgyőr

Senki nem lehet fontosabb, mint a klub – áll a DVTK közleményében.

Még el sem kezdődött a labdarúgó OTP Bank liga tavaszi szezonja, máris megvan az első edzőváltás, a Diósgyőr a bajnoki rajt előtt két nappal menesztette Kuznyecov Szergejt.

Annak tudatában hoztunk meg ezt a nehéz döntést, hogy tudjuk, néhány nappal a bajnoki rajt előtt nem ideális edzőt váltani. Ám senki nem lehet fontosabb, mint a klub, a DVTK család értékeivel senki nem fordulhat szembe. Csak olyan kollégákkal tudunk együtt dolgozni, akik számára a DVTK előrébb való, mint a a saját márka építése. Aki ezzel nem tud azonosulni, attól, ha fájdalmas is, de meg kell válni” – mondta dr. Magyar Mátyás tulajdonos, a klub honlapján.

Hozzátette, az elválás egy folyamat eredménye, korábban is láttak arra utaló jeleket, hogy elkerülhetetlen ez a pillanat, mégis próbáltak mindent megtenni az elkerüléséért. „Egy közös úton indultunk el együtt másfél évvel ezelőtt. Bármilyen sikereket is értük el, ha valaki letér erről a közös útról, akkor nem tudunk más döntést hozni„.

Edzőváltások a labdarúgó OTP Bank Liga 2023/24-es idényében:
2023. augusztus 12. – Kisvárda: Milos Kruscic helyett ideiglenesen Gerliczki Máté
2023. szeptember 3. – Kisvárda: Gerliczki Máté helyett Mátyus János
2023. szeptember 4. – Ferencváros: Máté Csaba helyett Dejan Stankovic
2023. november 7-8. – Kisvárda: Mátyus János helyett Feczkó Tamás
2023. november 12-13. – ZTE: Boér Gábor helyett Márton Gábor
2024. január 31. – DVTK: Kuznyecov Szergej helyett ideiglenesen Simon Miklós

Dr. Bajúsz Endre, a DVTK sportigazgatója szerint Kuznyecov személyében egy fiatal edzőnek adtak bizalmat, aki Diósgyőrben érte el első sikereit, ám az elmúlt időszakban látták a jeleit annak, hogy nem egy irányba tartanak. „A szurkolók számára láthatatlan hétköznapok során ezek a jelek egyre erősödtek. A keretet nyáron és télen is vele egyetértésben erősítettük meg, jöttek az eredmények is, ám a helyzetet ez nem oldotta meg, ezért a váltás mellett döntött a klubvezetés”.

Kuznyecov 2022 őszén érkezett Diósgyőrbe, és első idényében 33 bajnokin ült a DVTK kispadján. Együttese aranyérmet nyert a Merkantil Bank Ligában, majd ezt követően az élvonalban 17 mérkőzésen irányította a piros-fehéreket, akikkel a 7. helyen zárta az őszi szezont.

OTP BANK LIGA
18. FORDULÓ
Február 2., péntek
20.00: MTK Budapest–Újpest FC
Február 3., szombat
12.30: ZTE FC–Fehérvár FC
15.00: Kisvárda Master Good–Ferencvárosi TC
17.30: DVSC–DVTK
Február 4., vasárnap
15.00: Mezőkövesd Zsóry–Kecskeméti TE
17.30: Paksi FC–Puskás Akadémia FC

Forrás: M4Sport,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább