Öko

Kutyára támadt egy hód a Duna-parton

A szakértő szerint fontos megjegyezni, hogy egyetlen vadállat, így a hód sem játék.

Több mint tíz centi hosszan kellett összevarrni annak a kutyának a sebeit, amelyet egy hód támadott meg a Duna-part budapesti szakaszán. A rágcsáló metszőfogai nemcsak a bőrt, hanem az alatta lévő izmokat, szöveteket is felhasították – számol be az esetről a 24.hu.

A német vizsla-labrador keveréket gazdája az észak-budai Duna-partra vitte sétálni április közepén este 11 óra körül. A késői órákban sok hód bújik elő arrafelé, a kutya pedig üldözőbe vette az egyiket. Mire a gazdája szólhatott volna, a kutya már kint is volt a vízből, de ekkor tűnt csak fel, hogy az oldalán egy hatalmas seb tátong.

A férfi ezután azonnal az állatorvoshoz sietett, ahol összeöltötték a kutya több mint 10 cm hosszú sebét.

Az eset után a 24.hu felkereste Juhász Erikát, az Ökológiai Kutatóközpont tudományos segédmunkatársát, a hazai hódok szakértőjét, aki elmondta, ok nélkül nem támad meg egy hód egy kutyát. Ugyanakkor ha szükségét érzi, akkor megvédi magát, és megvannak az adottságai ahhoz, hogy komoly sérüléseket okozzon a vélt támadónak. Kijelentette, fontos megjegyezni: egyetlen vadállat, így a hód sem játék.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább