Kiemelt Öko

Kutyákra dobtak petárdát a Duránda romatelepen (videó)

Beilleszkedni nem akaró környék…

Apokaliptikus viszonyok, élhetetlen állapotok uralkodnak továbbra is a gyöngyösi Duránda romatelepen. A szilveszteri durrogtatás “jó poénjának” gondolták a durándai fiatalok, hogy rémült kutyákhoz célirányosan dobjanak be tűzijátékot. Az esetről videó is készült.

A felvételen az látható, hogy a viháncoló gyerekek az utcán “ünnepelnek” és ijesztgetik az egyik ugató kutyát, melytől az eb láthatóan megijed és visszabújik a szakadt kapu mögé, társához. Ezt úgy látszik nem igazán tartották megfelelőnek a jólnevelt gyerekek, ezért kihoztak a szomszéd házból két tűzijátékot és bedobták a kerítésen keresztül a kutyusok vackába, melyek ott felrobbantak. A videón jól látható, hogy az állatok mennyire megrémültek. Valószínűleg ez okozott a fiataloknak akkora örömöt, hogy táncra is perdültek.

A Magyar Állatvédelem hírportál szerint kihívták a rendőrséget, de érdemi előrelépés nem történt az ügyben.

Duránda amúgy is hírhedt a rengeteg állatkínzásról és a beilleszkedni nem tudó lakosokról. Az állatvédőknek rengeteg munkájuk van abban, hogy minél több állatot mentsenek a telepről, de munkájuk végeláthatatlan, amíg nem kapnak komolyabb segítséget az ott küzdő állatvédők és sehol nem veszik komolyan az állatkínzás büntetését – figyelmeztet az állatvédelmi portál.

vadhajtasok , vadhajtások , magyar jelen , magyarjelen ,

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább