Belföld

Kuncze Gábor karácsony tiszteletére belerúgott a kereszténységbe

Rendhagyó módon a mai jegyzet egy bocsánatkéréssel kezdődik. December 24-én sokkal vidámabb, sokkal kedvesebb témát szeretett volna Felhévizy az olvasóinak a fa alá tenni, de sajnos az élet felülírta az eredeti terveket, elnézést érte. A hírlapíró ugyanis nem mehetett el szó nélkül Kuncze Gábor egykori belügyminiszter szavai mellett. Félix tépelődött azon, hogy foglalkozzon-e ezzel a témával vagy sem, de végül arra jutott, hogy mindenkinek tudnia kell, hogy az egykori SZDSZ-vezér miként vélekedik Magyarországról. Ez nem Kuncze személye miatt érdekes, sokkal inkább azért volt fontos, mert a Gyurcsány-féle DK-szellemiség köszön vissza a szavaiban. A TV13 műsorának volt a vendége Kuncze, ahol két sokat próbált vérbalos figura faggatta, Bánó András és Bolgár György.

Az egész beszélgetés egy kicsit szürreális volt, ahogy a három megrögzött Orbán-gyűlölő egymásra licitálva rángatta elő a megszokott baloldali témákat az akkumulátorgyáraktól, az oktatás és az egészségügy helyzetén át egészen addig a felvetésig, hogy ha ilyen rossz minden Magyarországon, akkor miért szavaznak az emberek mégis a kormánypártokra. Erről is megvolt a tipikus balos vélemény, nem tájékozottak az emberek, és egyébként is a Fidesz-szavazók a legalacsonyabb iskolai végzettségűek közül kerülnek ki, akik amúgy is jobbára az elmaradott vidéki falvakban élnek, de aki budapesti Orbán-szavazó, az is agymosott.

Kuncze Gábor ekkor lépett akcióba és felvázolta a legfőbb okot:

„Ez identitáspolitika. Mert ráadásul ez a keresztény Magyarország, a keresztény Európa védelme. Az ilyen keresztényeket egyébként, Jézus Krisztus a kufárok előtt rúgta volna ki a templomból, mert a kufárok is visszafogottabbak voltak. […] Nekem is vannak vallásos ismerőseim, akik meg vannak döbbenve attól, hogy mire használja a vallást ez a kormányzat. És egyébként, miként szállnak ebbe bele a katolikus egyház vezetői. Ezért ők azt mondják, hogy ezt nem. Köszönöm szépen ez nem erről szól.”

Körül-belül ez a DK világképe is, amit az egykori SZDSZ-elnök felvázolt.

– Ez volt Kuncze Gábor karácsonyi üzenete. Szép, nem mondom – gondolta magában, felháborodva Felhévizy. Így beszél egy baloldali Gyurcsány-hívő. A szokásos fennhéjázó, lekezelő, liberális gőggel átitatott mérhetetlen Orbán-gyűlölet sugárzott a szavaiból. Figyeljünk Kunczéra, mert neki is küldetése van Gyurcsány hadseregében. Az egykori SZDSZ kártékony szellemisége még most is rombolni próbál, vigyázzunk!

Ezen a napon azonban emelkedjünk felül ezeken az ártó gondolatokon. Áldott, békés karácsonyt minden kedves olvasónknak!

(Magyar Nemzet)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább