Belföld

Külföldi pénzből oktatnak LMBTQ-propagandát magyar iskolákban

A napokban rengeteg LMBTQ-szervezet indított támadást az április 3-i gyermekvédelmi népszavazás ellen.

A gyermekvédelmi törvény rendelkezéseinek megkerülésével folytatnák az LMBTQ-szervezetek az iskolákban folytatott genderpropagandájukat, amellyel az elmúlt években kiskorúak ezreit érzékenyítették az LMBTQ-propaganda iránt.

Az álcivil szervezetek rendszeres külföldi pénzügyi támogatással működnek  egyebek mellett a Norvég Civil Támogatási Alaptól és Brüsszeltől, az Európai Bizottságtól kapott pénzből.

A Magyarországon működő LMBTQ-szervezetek a kiskorú diákok ezreit elérő foglalkozásaikkal erős propagandatevékenységet folytatnak, amelyhez jelentős anyagi támogatást kapnak külföldről.

A magyar LMBT szövetség weboldalára feltöltött pénzügyi beszámolók szerint tevékenységüket több millió forinttal támogatta többek között az Európai Bizottság, a Norvég Civil Támogatási Alap, a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány, valamint a brüsszeli székhelyű nemzetközi leszbikus, meleg, biszexuális, transz és interszex európai egyesület is.

A Labrisz Leszbikus Egyesület amely Magyarországon a gyermekek homoszexualitás iránti érzékenyítésének vezető szervezete csak a 2013 és 2014 között futó Melegség és Megértés nevű programjukra 62,5 ezer eurót (mai árfolyamon több mint 23 millió forintot) kapott az NCTA-tól,

ez idő alatt 19 oktatási intézményben nagyjából ezer diákot befolyásoltak 44 LMBTQ-s tréningen. Az RTL Klub a Labrisz Leszbikus Egyesület működését bemutató tavaly nyári műsorában arról is beszámoltak, hogy minden évben körülbelül 40-50 iskolában végeznek hasonló tevékenységet.

Rédai Dorottya, a Melegség és Megértés program trénere az RTL Klub hírműsorában, a Híradóban azt hangoztatta, hogy nem vonatkoznak rájuk a múlt évben megszavazott gyermekvédelmi törvény azon intézkedései, amelyek tiltják a szexuális jellegű propaganda kifejtését – köztük a homoszexualitás népszerűsítését – a köznevelési intézményekben.

Azonban az említett külföldi NGO-któl és politikai szervezetektől érkező pénzek mellett ennek már a Melegség és Megértés programleírásában használt konfrontatív, aktivista nyelvezet is ellentmond. Ebben egyebek mellett „heteroszexista elnyomásról” értekeznek, valamint arról, hogy „újult erővel” dolgoznak a saját erőforrásaik növelésén és a megfelelő marketingjén, hogy minél több helyre jussanak el.

A program keretében több ezer ismertetőt és tájékoztatót (valójában kampányanyagokat) is kiadtak magyar és angol nyelven.

Szintén érdemes megemlíteni, hogy a Labrisz a pedagógusoknak készített útmutatójában az egész iskolai környezetet LMBTQ-fogalmak mentén igyekezett áttematizálni.

Többek között olyan kérdéseket fejtegettek, mint a homoszexuális fiúknak veszélyes iskolai terek, vagy az anyák napja ünneplése olyan extrém helyzetekben, amikor valakinek két anyja vagy két apja van. Meseország mindenkié címmel pedig közfelháborodást keltő, gyermekeknek szánt LMBTQ-tematikájú mesekönyvet adtak ki 2020-ban.

Forrás: hirado.hu

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább