Belföld

Külföldi finanszírozási kísérlet gyanúja miatt vizsgálatot indítanak Magyar Péter támogatói kapcsán

Vizsgálatot indít a Szuverenitásvédelmi Hivatal a magyar sajtóban megjelent külföldi finanszírozási kísérlet gyanúját felvető információk alapján.

A vizsgálat központjában azok a külföldi körök lesznek, amelyek 2022-ben Márki-Zay Péter kampányát támogathatták, ma pedig új klienst találtak maguknak.

A hivatal tájékoztatása szerint, a Magyar Nemzet című lapban csütörtökön napvilágot látott információk alapján indítja meg a vizsgálatot. Mint írták, mivel felmerül a gyanúja annak, hogy “ugyanaz a külföldi és magyar szereplőkből álló érdekkör és kapcsolati háló”, amelyik a 2022-es országgyűlési választások előtt Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt mozgalmát támogatta és “megpróbálta a magyar törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat”, valamint több európai uniós kampányban is aktív szerepet vállalt, jelenleg ismét a magyar választásokat “vette célba”.

Hozzátették: „az érdekkör céghálójának tagjaival szemben több büntetőeljárás is folyamatban van. A vizsgálatot az ügy feltárásáért indítja a Szuverenitásvédelmi Hivatal” – áll a közleményben.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább