Belföld

Kubatov Gábor: Novák Katalin és Varga Judit többet tett a hazáért, mint a teljes magyar baloldal

Az ember jellemét alapvetően nem egyetlen hibás döntés határozza meg, hanem sokkal inkább a felelősségvállalás, a cselekedeteivel való egyenes szembenézés – közölte Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke és pártigazgatója, a Ferencvárosi Torna Club elnöke a Facebook-oldalán Novák Katalin és Varga Judit lemondására reagálva.

„Novák Katalin és Varga Judit személyében olyan embereket ismertem meg, akik a nemzet szolgálata iránt elkötelezettek, a munkájukban kemények és alázatosak. Mindketten képesek voltak elmenni a falig – a hazai és a nemzetközi politikában egyaránt –, ha a magyar érdekek védelméről volt szó. A tisztesség és becsület most arra sarkallta őket, hogy bocsánatot kérjenek a hibájukért, és lemondjanak a közéletben viselt tisztségeikről. Ez is azt bizonyítja, hogy a mi politikai közösségünkben, a nemzeti oldalon a tetteknek következményeik vannak. Mindeközben a baloldalon még mindig az a Gyurcsány Ferenc fújja a passzátszelet, aki a saját állampolgáraira támadt 2006-ban” – fejtette ki Kubatov Gábor a közösségi oldalán.

A Fidesz alelnöke és pártigazgatója azt is írta, hogy a kormánypártok terjesztették az Országgyűlés elé Európa legszigorúbb gyermekvédelmi törvényét. „Ezzel megakadályoztuk azt, hogy a baloldali genderaktivisták nyugati mintára érzékenyítsék gyermekeinket. A dollárbaloldal persze ezt sem támogatta, mert számukra fontosabb a brüsszeli elit szolgálata, mint a magyar gyerekek védelme…” – tette hozzá Kubatov Gábor.

Bejegyzése végén úgy fogalmazott:

Hiszem, hogy Novák Katalin és Varga Judit a hibáik ellenére is többet tettek a hazánkért és a magyar emberekért az elmúlt években, mint a teljes magyar baloldal a rendszerváltás utáni történelmünkben.

Miután Novák Katalin és Varga Judit lemondott, Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője reagált elsőként a kormánypártok részéről; azt írta, hogy Novák Katalin és Varga Judit felelősségteljes döntést hozott. Ezzel kapcsolatban megjegyezte: lemondásuk annak bizonyítéka, hogy a jobboldalon a hibáknak is van következménye, a baloldalon a bűnöknek sincs. A Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában továbbá kijelentette:

Az ellenfeleinknek azt kell világossá tennünk, hogy amit az államfő és Varga Judit csinált, az a minimumelvárás feléjük is, és azt hiszem, hogy erről a jövőben többet kell beszélnünk.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább