Külföld

Kreml: Putyin soha nem alacsonyodna le Biden szintjére

Vlagyimir Putyin orosz elnök soha nem engedi meg magának, hogy sértegetésekig süllyedjen – hangsúlyozta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője, amikor arról kérdezték, hogy várható-e egy válasz Joe Biden amerikai elnök kijelentésére, aki „diktátornak” nevezte Putyint.

„Tudják, hogy elnökünk soha nem süllyed le ilyen szintre – a kollégái elleni személyes sértegetések szintjére. Bizonyára megvan a saját véleménye a retorika ilyen stílusáról, de az elnök, ismétlem még egyszer, soha nem süllyedt le ilyen mélyre, és nem is fog” – idézi Peszkovot az oroszhirek.hu.

Biden nemrég arról beszélt, hogy ő a demokrácia védelmezője, Putyint pedig nemes egyszerűséggel diktátornak nevezte.

„Biden elnök egész politikai pályafutása során egyszer sem szerzett olyan mértékű támogatást, mint Putyin elnök. Valószínűleg erre kellene törekednie” – emelte ki a Kreml szóvivője.

„Úgy tudjuk, hogy az USA most aktívan tisztítja a választási mezőt a nemkívánatos versenytársaktól. De nekünk is megvannak a saját aggályaink, amelyekkel foglalkozni fogunk” – mondta a Peszkov.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább