Külföld

Közölte a családdal, hogy meleg, összeverték

Egyesült Királyság: Egy 16 éves fiú  azt mondta, hogy féltette az életét, amikor szülei és bátyja megverték, miután közölte velük, hogy meleg.

Az északnyugat-angliai Blackburn Magistrates Court nemrég tárgyalta az ügyet. A Lancashire Telegraph szerint az áldozat, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra, azt vallotta, hogy a szülei azt mondták neki, „megváltoztatható”, így a testvérét is bevonták a verésbe.

A dél-ázsiai származású áldozat elmondta, azt hitte, jó kapcsolatot ápol szüleivel, ezért coming outolt nekik.

Az ügyészség szerint a fiú ellen elkövetett bűncselekmények egyrészt homofóbia, másrészt becsületsértés és testi sértés. A szülők és a testvér is bűnösnek vallotta magát az áldozat bántalmazásában, Az ügyész szerint az elkövetők nem voltak tisztában azzal, hogy amit tesznek az valójában rossz. Tényleg azt hitték, hogy ha megverik a fiút, akkor az „elfelejti melegségét”.

A bíró végül 20 nap rehabilitációs tevékenységre, közmunkára, 100 font körüli pénzbüntetésre ítélte a család tagjait, és 18 hónap időre távolságtartást is meghatározott, félve az újabb „visszaalakító” veréstől, így a fiú nevelőszülőkhöz került.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább