Belföld

Közgazdász után most országgyűlési képviselőnek nevezi magát Hajnal Miklós

A Momentum politikusa korábban közgazdászként mutatkozott be, holott nincs diplomája. Most a közösségi oldalán egy helyen parlamenti képviselőnek írja magát, holott nem választották meg.
Bár korábban már azt is sajnálta, hogy közgazdászként hivatkozott magára, pedig még nincs felsőfokú végzettsége, a Momentum elnökségi tagja közösségi oldalán – bár a borítókep készítője eltalálta apolitikus újabb meglepő információt tüntetett fel: Hajnal Miklós ezúttal országgyűlési képviselőnek nevezi magát, holott még nem választották meg.

Az igazsághoz egyébként hozzátartozik, hogy a politikus borítóképét szerkesztő munkatársának sikerült eltalálnia Hajnal titulusát: így ott helyesen „az ellenzék képviselőjelöltje” szerepel.

Hajnal önkormányzati képviselő volt ugyan, de onnan távozott.

Hajnal Miklós fenti „titulusa” nemcsak azért lehet meglepő olvasóink számára, mert a Momentum politikusa nem megválasztott képviselő, de azért is, mert korábban Hajnal még önkormányzati képviselői mandátumát is visszaadta.

Lemondását október elején nyújtotta be az önkormányzatnak. „A nyári elnökségi tisztújításon újraválasztottak, és az országos politikai feladataim megszaporodtak” – indokolta visszalépését Hajnal.

Úgy éreztem, hogy az önkormányzati munkát jobban el tudja látni más helyben” – tette hozzá.

Ráadásul még a Momentum-listán sem lesz rajta Hajnal Miklós.

A politikus pártja a listaállítás kapcsán azt írta: „a kiválasztás során a küldöttek többek között figyelembe vették a jelöltek politikai tapasztalatát, helyi, önkormányzati munkában betöltött szerepét, vagy éppen korábbi kampányokban mutatott teljesítményét.” A párt küldöttjei szerint tehát ezeknek a szempontoknak nem felel meg Hajnal Miklós.

Vagyis ha a Momentum elnökségi tagja egyéni jelöltként nem győz, igen csekély esélye lesz rá, hogy országgyűlési képviselő legyen.

Forrás: Mandiner

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább