Belföld

Közel 300 határsértőt tartóztattak fel a rendészek

A szolgálatot teljesítő rendőrök csütörtökön összesen 144 határsértőt tartóztattak fel és 262 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – írja a Police.hu.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 7 esetben összesen 51 határsértőt tartóztattak fel Kiskunfélegyháza, Zsana, Bácsalmás, Homorúd és Katymár közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 19 esetben összesen 75 határsértőt tartóztattak fel, Szeged, Szeged-Szőreg, Ruzsa, Ásotthalom, Szatymaz, Röszke, Kübekháza, Domaszék és Bácsalmás közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében 2 alkalommal, Bőnynél és Rajkánál 12; Pest megyében 2 alkalommal, Vácon 5; és Somogy megyében, Balatonkeresztúr külterületén 1 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, marokkói, líbiai, afgán, tunéziai, pakisztáni, albán, szudáni, iraki, algériai és indiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun megyében 5, Csongrád-Csanád megyében 8 esetben a rendőrök összesen 262 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 2 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább