Sport

Kovács Zsófia Európa-bajnok ugrásban!

Parádés teljesítményt nyújtva szerzett Európa-bajnoki címet Kovács Zsófia a müncheni kontinensviadal ugrás versenyszámának fináléjában.

A szerenkénti döntőkkel folytatódott és fejeződött is be egyben a hölgyek versenye a müncheni torna világbajnokságon ma délután. A magyar női válogatott tagjai közül a DKSE kétszeres Európa-bajnok kiválósága, Kovács Zsófia léphetett szerekhez a kontinensviadal zárónapján, ugyanis ugrásban az első, míg talajon a hatodik legjobb eredménnyel jutott be a fináléba.

Zsófi ugrásban kezdte meg szereplését a döntőben, méghozzá a nyolcas mezőny hatodik tagjaként, ám előtte még figyelhettük legnagyobb riválisait, a francia Friess-t, az olasz D’Amatót és a brit Gadirovát, akik közül a francia versenyző 13.599, az olasz 13.716-ot, míg a brit 13.433 pontot kapott gyakorlatára. Zsófinak ezt kellett volna felülmúlnia a nagyon vágyott aranyéremhez, ugyanakkor a DKSE versenyzőjének helyzetét nehezíthette, hogy előtte ketten is súlyosnak tűnő sérülést szenvedtek, s csak reméltük, hogy ez nem befolyásolja kiválóságunk teljesítményét.

Akinek közel húsz percet kellett várnia ahhoz, hogy elvégezhesse gyakorlatait, melyek közül az elsőt gyönyörűen megcsinálta, s 14.200 pontot kapott rá, míg a szintén remekül végrehajtott másodikra 13.666-ot, így 13.933-as pontszámmal az élre is állt. Mivel a folytatásban már sem dán Rasmussen (13.383), sem a belga Vaelen (13.583) nem tudta túlszárnyalni Zsófi teljesítményét, így a DKSE kiválósága megszerezte az Európa-bajnoki címet, amihez természetesen jár az óriási gratuláció!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább