Külföld Sport

Kósa Ádámot választotta elnökének a Siketek Nemzetközi Sportbizottsága

Kósa Ádámot, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőjét, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) elnökét választotta elnökének a Siketek Nemzetközi Sportbizottságának (ICSD) közgyűlése

– erről maga Kósa Ádám, a Fidesz európai parlamenti képviselője tájékoztatta hétfőn közleményében az MTI-t.

Kósa Ádám Gustavo de Araújo Perazzolót váltja a lausanne-i székhelyű szervezet élén.

Kósa Ádámot a tavaly novemberi rendkívüli közgyűlésen választotta elnökségi tagnak a Siketek Nemzetközi Sportbizottsága, elnöki megbízatása 2025 novemberéig tart.

Az ICSD a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) társszervezete, mely 1924-as alapítása óta szervezi a siketek olimpiáját.

A képviselő közölte: a Siketek Nemzetközi Sportbizottságának idén fő feladata a 24. Nyári Siketlimpia előkészítése volt. A brazíliai Caxias do Sulban májusban rendezett siketlimpia a magyarok számára hatalmas sikerrel zárult. Négy ezüst és négy bronzérem mellett minden olyan sportágban pontot szerzett a magyar csapat, amelyben elindultak a magyar sportolók – írta.

A soron következő, 2025 novemberében tervezett Siketlimpia házigazdája Tokió lesz – tette hozzá közleményében Kósa Ádám.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább