Belföld

Koronavírusos betegeket vehet át Magyarország Romániától

Romániában szerdán megtelt az utolsó intenzív terápiás ágy is.

Románia Magyarországgal tárgyal annak érdekében, hogy a magyarok kórházi kezelésre szoruló, súlyos állapotban lévő koronavírusos betegeket fogadjanak be, mivel Romániában már nincs férőhely a kórházakban, írja a maszol.ro az Europa FM-nek nyilatkozó hivatalos forrásokra hivatkozva.

A sajtóértesülés szerint egyelőre csak Magyarországgal tárgyal Románia, a magyar kórházak segítségét Szijjártó Péter külügyminiszter ajánlotta fel két héttel ezelőtt. Az eddigi tárgyalásokon eldöntötték, hogy csak mentőautókkal lehet szállítani a betegeket, mivel repülővel a betegek számára létfontosságú oxigénpalackok veszélyesé válhatnak a magasban.

A tervek szerint főként a határmenti megyékből szállítanak majd át betegeket.

Szerdán az utolsó intenzív ágy is megtelt Romániában. A koronavírus-fertőzöttek számára fenntartott intenzív terápiás ágyak a száma 1486, továbbá még rendelkezésére áll a kórházaknak 123 tartalék intenzív terápiás ágy, ezekből folyamatosan pótolják a kórházak szükségleteit. Jelenleg 1513 intenzív terápiás ágy foglalt a szomszéd országban.

(168óra)

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább