Sport

Koronavírusban meghalt Igaly Diána

56 éves volt…

Koronavírusban meghalt Igaly Diána, a 2004-es olimpia bajnoka. 56 éves volt.

A hírt Sinka László, a Magyar Sportlövő Szövetség főtitkára is megerősítette az Origónak.

Igaly Diána a legnépszerűbb olimpiai bajnokok közé tartozott. Akik látták a 2004-es athéni győzelmét, az azt követő örömtáncot, soha nem felejtik el ezeket a pillanatokat.

Igaly Diána Budapesten született 1965. január 31-én. Két olimpiai bajnoki érme mellett négyszeres világbajnoka is volt a skeetlövősportnak. Első vb-aranyát 1990-ben a moszkvai világbnajnokságon érte el csapatban. Egyéniben 1998-ban Barcelonában és 2002-ben Lahtiban is világbajnok lett. Az 1994-es milánói vb-n szintén csapatban nyert aranyérmet.

Őseim erdészek, mezőőrök, vadászok voltak, a puska mellett születtem és nőttem fel, édesapám pedig a hazánkban akkor még hivatalosan nem létező Diána névre kereszteltetett. Csak hosszas küzdelem árán tudta elfogadtatni a hatóságokkal, hogy a vadászat istennőjének nevét kaphassam” –
így beszélt magáról Igaly az Origónak egy 2004-es interjúban.

„Édesapám úgy halt meg, hogy már tudta, az ötkarikás indulás is elérhetővé vált a számomra, s nekem ugyan nem, de édesanyámnak azt mondta, hogy ott leszek. Amikor halála után anyukám elmondta mindezt, akkor döntöttem úgy, hogy folytatom, noha addig is sikeres voltam, a következő évben világbajnokságot és ezzel kvótát nyertem” – mondta Igaly 2015-ben az MTI-nek adott nyilatkozatában.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább