Sport

Kopasz Bálint világbajnok a királyszámban

A táv tokiói olimpiai bajnoka nagy versenyben, öt századdal utasította maga mögé az 1000-es döntőben a portugál címvédőt, Fernando Pimentá

Bár a rajtot nem Kopasz Bálint kapta el a legjobban, az utazótempójáról híres versenyző szisztematikusan szakadt el a mezőnytől, egyedül a világbajnoki címvédő Fernando Pimenta tartotta vele a lépést.

A hajrában aztán a portugál rivális nagy kihívást állított Kopasz elé, aki öt századot megőrzött az előnyéből, így a 2019-es szegedi vb után ismét a világ legjobbja lett a királytávon.

„Mindig élmény ilyen versenyzők ellen megméretni magam” – értékelt a partra érve a tokiói olimpián is aranyérmes Kopasz. – „Az utolsó kétszáz méter különösen fájt, életem egyik legkeményebb versenye volt. El sem tudtam dönteni belülről, hogy nyertem-e, vagy sem. Végig a háttérben egy vasoszlopra fókuszáltam, a külvilágot kizártam a tudatomból, olyan volt, mintha edzésen mentem volna egy max-pályát. A futam közben megfordult a szélállás, de szerencsére többedszerre bizonyítottam be, hogy a magam nyolcvan kilójával ez sem okoz problémát!”

Kopasz a második vb-győzelmét szerezte meg 1000 méteren.

Forrás: NSO,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább