Belföld Uncategorized

Kocsis Máté szerint Brüsszel a választásokig helyzeti előnybe akarja hozni a baloldalt

olvasási idő:1 perc, 47 másodperc
A Fidesz–KDNP esztergomi kihelyezett frakcióülése után Kocsis Máté hangsúlyozta, hogy a gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatos vitákban a kormánypártok addig tartanak ki, amíg meg nem nyerik; a frakció továbbá támogatja a kabinetet abban, hogy ameddig Brüsszel zsarolja a kormányt az uniós pénzekkel, addig saját erőből oldják meg a gazdaság újraindítását – olvasható az atv.hu beszámolójában.

A Fidesz frakcióvezetője csütörtökön elmondta: ez a pénz jár Magyarországnak, Brüsszel azért tartja vissza ezt a pénzt, mert a választásokig helyzeti előnybe akarja hozni a baloldalt. Közölte, hogy kedvezőbb feltételekkel vették fel a hitelt, mint az uniós hitelt, a Gyurcsány-féle IMF-hitelről nem is beszélve.

 

GAZDASÁGI NÖVEKEDÉS

A gazdaság mára elérte a válság előtti szintet, és a foglalkoztatás is majdnem, plusz hét százalékos gazdasági növekedés is lehetséges. Kocsis Máté kiemelte, hogy a gazdaság növekedése meghaladja a járvány előtt szintet, ezért be lehet vezetni a tervezett intézkedéseket.

Azon kevés ország közé tartozunk Európában, akik nemcsak elérték, de meg is haladják a válság előtti szintet

– jegyezte meg a frakcióvezető.

LESZÁMOLNI A GYURCSÁNY-KORSZAKKAL

A politikai ellenfelekről is esett szó. Tizenöt év nagy idő, és akárhogy is nézik, bármilyen sajtót olvasnak, ugyanazzal a személlyel állnak szemben, aki tizenöt éve tönkretette az országot

– tette hozzá Kocsis Máté, aki szerint 2022-re úgy kell készülni, hogy Gyurcsány Ferenc a baloldal vezetője, és történelmi kihívásnak tekintik, hogy leszámoljanak a Gyurcsány-korszakkal. Közölte, hogy a Stop Gyurcsány! petíció tíz nap alatt túllépte a kétszázezer aláírást, ez pedig az egyik legsikeresebb aláírásgyűjtésük. Újságírói kérdésre reagálva Kocsis Máté elmondta, hogy az adósok helyzetének rendezése érdekében olyan megoldást választottak, hogy a banki lobbival szemben a családok érdeke került előtérbe.

MEGNÉGYSZEREZŐDÖTT A MIGRÁCIÓS NYOMÁS

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője a sajtótájékoztatón közölte, hogy a parlamenti küzdőtéren igyekeznek helytállni és támogatni a kormányt. A pápa budapesti látogatása kapcsán megjegyezte: hatalmas megtiszteltetés, hogy Ferenc pápa részt vett az Eucharisztikus Világkongresszuson, valamint megerősítette a családok védelmének fontosságát.

Tizenöt évvel ezelőtt ezt nem tudtuk volna így megszervezni

– jegyezte meg Simicskó István, aki elmondta, hogy a frakcióülésen szóba került a migráció is.

Erősödik a migrációs nyomás, ennek fő oka az Afganisztánban beállt változás

– mondta a KDNP frakcióvezetője, aki szerint megnégyszereződött a migrációs nyomás a magyar határon.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább