Belföld

Kocsis Máté: Az a leghelyesebb, ha az emberek döntenek a gyermekvédelmi vitában

Amikor Brüsszel és a Soros-féle szervezetek támadják Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt, akkor az a leghelyesebb, ha a magyar emberek döntenek – mondta az április 3-i gyermekvédelmi népszavazásról a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában nyilatkozva.

Kocsis Máté kifejtette, mesekönyvekből, reklámokból, az internet különböző felületeiről olyan szexuális irányultságokkal kapcsolatos propaganda árad a kiskorúakra, amit távol kell tartani tőlük.

Kizárólag a szülőknek van joguk dönteni gyermekeik neveléséről.

Felidézte, hogy az Országgyűlés tavaly fogadta el a pedofilellenes és gyermekvédelmi törvényt, amelyről komoly vita alakult ki, az Unió kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen, emellett nemzetközi médianyomás nehezedett az országra, a Soros-féle NGO-k és álcivil szervezetek széles körű támadást indítottak a szabályozás ellen.

“Döntsenek az emberek, az a leghelyesebb!” – fogalmazott.

A kormánypárti politikus érthetetlennek nevezte Gyurcsány Ferenc jelöltjének kirohanását a gyermekvédelmi törvény ellen.

“Minden anyát és apát felháborít az, amit Márki-Zay Péter mondott”, amikor megkérdőjelezte, hogy az apa férfi és az anya nő – tette hozzá, jelezve: a baloldal jelöltje akkor járna el helyesen, ha megvárná a népszavazás eredményét, mintsem, hogy “sértegeti a más véleményen lévőket”.

Kocsis Máté a Márki-Zay Péter által kezdeményezett vitáról szólva azt mondta, “a vita nagyon beakadt” Gyurcsány jelöltjének.

“Ez a vita annyira fontos dolog nála, hogy most konkrétan vitában áll a nyugdíjasokkal, a vidékiekkel, a minimálbéresekkel, a fogyatékkal élőkkel, munkavállalókkal, újságírókkal, politikai elemzőkkel” – tette hozzá.

A frakcióvezető az interjúban beszélt arról is, hogy a gyermekvédelmi törvény utolsó elemeként
február 1-jétől eleérhető a pedofil bűnelkövetőkről szóló nyilvántartás, amivel lehetőséget kapnak a szülők arra, hogy ellenőrizzék azokat, akik a gyermekük körül felbukkannak.

Hangsúlyozta, a nyilvántartásban nevekre lehet keresni, olyan bűnelkövetőkre, akiket korábban gyermekek ellen elkövetett szexuális bűncselekmény miatt ítéltek el.

Forrás: Origo

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább