Külföld Sport

Klicsko tovább visít: A NOB elárulta az olimpiai eszmét

Volodimir Klicsko korábbi bokszoló az olimpiai eszme elárulásával vádolta meg a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot és annak német elnökét, Thomas Bachot.

Klicsko a Sport Bild szerdai számában úgy nyilatkozott, hogy az orosz és fehérorosz sportolók visszaengedése a nemzetközi porondra helytelen politika.

„Bachnak vigyáznia kell, hogy a döntésével ne váljon Putyin kegyetlen háborújának a cinkosává”

– fogalmazott Klicsko.

Hozzátette: a német sportdiplomata nem engedheti meg, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök propagandaként használja az olimpián szereplő orosz sportolókat.

„Bachnak nem szabad elbújnia a fehér zászló mögé – most színeket kell mutatnia a szabad világért és az emberek szabadságáért” – szólított fel Klicsko.

A NOB vizsgálja annak a lehetőségét, hogy visszaengedi az orosz és fehérorosz sportolókat a nemzetközi versenyekre, feltéve, hogy nem sértik meg az Olimpiai Chartát és nem támogatják aktívan az ukrajnai háborút. Klicsko ugyanakkor úgy vélekedett, hogy a sportolók az országukat és annak politikáját is képviselik, néhányan közülük háborúpártiak.

„Ez őrület. Ma az oroszok a civilek elleni bűncselekmények olimpiai bajnokai” – fogalmazott.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább