Külföld

Klicsko: Nincs jó vagy rossz orosz, itt orknak hívnak benneteket!

Ez egy üzenet az oroszoknak, azoknak, akik képesek még gondolkodni – ezzel a felütéssel küldött videóüzenetet ezúttal az orosz népnek Volodimir Klicsko ukrán bokszbajnok, idézi a Blikk.

A sztár oroszul előadott mondandójában így szólította meg az „agresszor népét”:

„Ti vagytok, akik hisznek a gonosz propagandának, és nem fogadjátok el, amit ukrán barátaitok és rokonaitok mondanak. Ti voltatok azok, akik hallgattatok, mikor országotok bekebelezte a Krímet és a Donbasz egy részét. Ti kezeltetek bennünket arrogáns módon, azt állítva, nincs is ilyen nemzet, hogy ukrán. Ti voltatok, akik náciztatok bennünket és hasonló őrültségeket terjesztettetek! A ti férjeitek, fiaitok jöttek most harcolni Ukrajnába: és ti mind tudtatok erről! Most is hívjátok őket, érdeklődtök hogylétükről, arról, hogy megy a küldetés Ukrajnában.

De ne tévedjetek: bennünket nem kell felszabadítani! Itthon vagyunk, a saját országunkat építjük! És győzni fogunk!

Ukrajna szabad ország, mely demokratikus európai utat választott, és megküzdünk választásunkért! Egységesek vagyunk, jobban, mint valaha és elszántak ebbéli törekvésünkben! Nem mi mentünk a ti földetekre. Ti ölitek a gyermekeinket, bombázzátok városainkat, teszitek házainkat a földdel egyenlővé.

Hozzátette:

Tudjátok meg: itt orkoknak hívnak benneteket! Itt most nincs jó vagy rossz orosz, mindaddig, amíg beveszitek a propagandát és hallgattok egy őrült diktátorra!

Az egész civilizált világ a bátor ukránok oldalán áll. Nagyon nehéz most nekünk és nem adjuk fel, mert nem félünk tőletek! Hadseregetek már rádöbbent erre, arra, hogy bármilyen ultimátum, melyet a hazájukért halni kész embereknek adnak, nem ér célt. Az egyre erősödő szankciókra és Oroszország elszigetelődésére utalva figyelmeztetett: „Legyetek hát bátrak, akár az ukránok: mentsétek meg hazátokat!”

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább