Külföld

Klicsko: Kijev több mint 70 százaléka még áram nélkül van

A kijevi lakosok több mint 70 százaléka csütörtök reggel óta továbbra is áram nélkül van, a vízellátás a városban részben helyreállt – közölte Vitalij Klicsko kijevi polgármester.
“Csütörtök reggel óta Kijev több mint 70 százaléka továbbra is áram nélkül van” – idézte őt a Sztrana hírügynökség.

Klicsko szerint az áramszolgáltatás visszatérése a fővárosba attól függ, hogy helyreáll-e az egyensúly az ukrán villamosenergia-hálózat rendszerében.

A város vízellátása a bal parton már helyreállt. Eközben a jobb parton a nap első felében már elérhetővé kell válnia a víznek – tette hozzá a polgármester.

A média szerint Odesszában továbbra is gondok vannak az áramellátással. Különösen az elektromos közlekedés nem fog még működni a városban. A helyi hatóságok jelentése szerint a városban a kritikus infrastruktúrát áramtalanították – írta az oroszhírek.

Szerdán egész Ukrajnában légiriadót hirdettek, amely több mint két órán át tartott. Robbanásokról és az infrastruktúrát ért károkról érkeztek jelentések Kijevből, Lembergből, Harkovból, Odesszából, Dnyeprből, Mikolajivból és más városokból. Az ukrán lakosok túlnyomó többsége áram nélkül maradt. Mindhárom, Kijev által ellenőrzött atomerőművet lekapcsolták az elektromos hálózatról.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább