Külföld

Klicsko belépett az ukrán hadseregbe

Az egykori nehézsúlyú világbajnok ökölvívó Vitalij Klicsko, Kijev jelenlegi polgármestere belépett az ukrán hadseregbe – írja a Telegraph nyomán az RT.

A legendás ökölvívó, Kijev jelenlegi  polgármestere azt állította, hogy Ukrajna háborúban áll.

Az ukrán bokszlegenda Klicsko elkezdett részt venni a területvédelmi gyakorlatokon Kijevben, ahol 2014 óta polgármester.

“Sokan közülünk a hadseregben szolgáltak, és ezeket a képességeket vissza kellett állítani” – mondta a Klicsko.

“Úgy gondolom, hogy egy ilyen képzés elengedhetetlen egy olyan ország felső- és középszintű tisztviselői számára, amely közel nyolc éve háborúban áll”.

Klicsko szavai valószínűleg a Krím-félszigetre vonatkoztak – ez a kijelentés azonban megkérdőjelezhető, tekintve, hogy a félsziget és Szevasztopol a területről tartott népszavazás és a csatlakozási szerződés aláírása után 2014-ben, az ukrán forradalom közepette egyesült újra Oroszországgal.

“Azt hiszem, inkább olyan jellemvonásokról van szó, amelyek minden profi sportolóban közösek” – mondta a katonai tartalékosokhoz való csatlakozásáról.

“Az önfegyelem, az aprólékosság, a kitartás és az erős összpontosítás olyan alapelvek, amelyek segítenek a sikerben, függetlenül attól, hogy mit csinálsz.

“A kapcsolataim nagyon hasznosak, és nagy előnyt jelentenek számomra, hiszen Ukrajna nem tudja leküzdeni a kemény kihívásokat, amelyekkel szembenéz, barátok és megbízható partnerek nélkül.”

Forrás: oroszhirek.hu

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább