Külföld

Klicsko az oroszok további elszigetelésére szólít fel a sportban

„Semmi gondom a sportolókkal, annál több az orosz elnök, Vlagyimir Putyin agressziójával és háborús gépezetével” – mondta az ukránok legendás ökölvívója.
Volodimir Klicsko, az ukránok legendás ökölvívója arra szólított fel, hogy még jobban szigeteljék el Oroszországot a nemzetközi sportéletben.

„Semmi gondom a sportolókkal, annál több az orosz elnök, Vlagyimir Putyin agressziójával és háborús gépezetével” – mondta a brit Mirror cím lapnak a 45 éves Klicsko.

„Oroszország kizárása minden küzdelemből nem agresszió. Az orosz sportolók ezután megkérdezhetik a kormányukat, miért nem akar senki megmérkőzni velük. A különböző területeken alkalmazott szankciók, így a sportban is, nagyon fontosak. A béke nevében meg kell állítanunk ezt a háborút” – fogalmazott a sportember.

Volodimir Klicsko és bátyja, a szintén egykori nehézsúlyú ökölvívó világbajnok Vitalij, aki Kijev polgármestere, Ukrajnában maradt, hogy megvédje országát az orosz támadástól. Volodimir Klicsko az interjúban „élete legnagyobb csatájának” nevezte a mostani helyzetet.

A Nemzetközi és az Európai Labdarúgó Szövetség már kizárt minden orosz csapatot a versenyeiből, ahogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ajánlására más nemzetközi sportszövetségek is így tettek.

Forrás: MTI

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább