Sport

Kitiltották az orosz és a belorusz zászlót az Australian Openről

Az ukrán szurkolók és az ukrán nagykövet panaszt tettek.

A Reuters hírügynökségre hivatkozva a Mandiner arról ír, hogy az Ausztrál Tenisz Szövetség hivatalosan is megtiltotta a szurkolóknak orosz és belorusz zászlók lengetését é bevitelét az Australian Open lelátóira. Ezt a szervezet kedden kiadott közleményében közölte, írják.

A szövetség azt is közölte, hogy az ukrán szurkolók panaszain alapult a döntés, akik 14 alkalommal hívták a rendőrséget és a biztonsági szolgálatokat, miután a Kamilla Rahimova–Katernia Baindl mérkőzésen az orosz Rahimova egyik szurkolója orosz zászlóval jelent meg a lelátón.
Hozzátették: korábban az ausztrál teniszszövetség elutasította az ukránok követelését, hogy tiltsák ki az orosz és belorusz játékosokat a tornáról, így a két ország játékosai semleges színekben versenyezhetnek az Australian Openen.

A Reuters hangsúlyozta: Ukrajna nagykövete is panaszt tett.
Vaszil Mjrosznyicsenko, Ukrajna ausztráliai és új-zélandi nagykövete egy képet tett közzé, amelyen egy orosz zászló lógott a pálya mellett, ahol honfitársa, Kateryna Baindl játszotta első fordulós mérkőzését hétfőn. „Határozottan elítélem az orosz zászló nyilvános kitűzését az ukrán teniszezőnő mai mérkőzése alatt az Australian Openen” – írta a Twitteren.

vadhajtasok , vadhajtások , mandiner , 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább