Külföld

Kiskorú lányokat rabolnak el a tálibok, hogy szexrabszolgaként használják őket

A tálib terrorszervezet házról-házra jár Afganisztán egyes régióiban, hogy 12 éves lányokat válasszon szexuális rabszolgának a dzsihadista harcosai számára – jelentette csütörtökön a News Corp Australia.

Egy belső forrás azt mondja, hogy a tálib vezetők megpróbálnak elrabolni és erőszakkal feleségül venni nőket – közölte a híroldal a Bloomberg hétfőn közzétett korábbi jelentésére hivatkozva.

A tálibok egyes területeken házról házra járnak, listákat állítanak össze 12 és 45 év közötti nőkről és lányokról, hogy a harcosaik erőszakkal házasodjanak össze velük – jelentette a Bloomberg augusztus 9-én.

A tálib parancsnokok, miután elfoglalták a tartományi fővárosok egy részét, elrendelték a helyi imámoknak, hogy listázzák a 12 és 45 év közötti hajadon nőket, akiket „qhanimat„-nak, azaz hadizsákmánynak tekintenek.

A tálib harcosok ezt megengedhetik maguknak, ha szigorúan értelmezik az iszlámot, ami a nőket ”kaniz„-nak, azaz árucikknek tekinti – mondta Omar Sadr, az Amerikai Afganisztáni Egyetem professzora a Daily Mail-nek.

A tálibok az elmúlt hónapokban visszahódították Afganisztán nagy területét, mivel az amerikai és a NATO-szövetséges csapatok kivonultak az országból, befejezve a Kabulból kiinduló, 20 éves közös hadműveletet. Az Egyesült Államok 2001 őszén indította el a háborút Afganisztánban azzal, hogy kiszorította a tálibokat az afganisztáni kormányból.

A tálibok most visszaszerezték az ország 85 százaléka feletti uralmat a majdnem teljes körű csapatkivonás után. A szunnita terrorcsoport az elmúlt héten felgyorsította katonai kampányát, augusztus 8 -án egyetlen nap alatt visszafoglalta három északi tartományi fővárosát.

A tálibok újból bevezették a saríát vagyis az iszlám törvényt az elmúlt hetekben, a visszahódított régiók nagy részében. A csoport elrendelte a taxisoknak az afgán Balkh városában, az üzbég határ közelében fekvő regionális központban, „hogy ne vigyenek be egyetlen nőt sem a városba, ha nincsenek teljesen elfátyolozva” – jelentette a BBC augusztus 11 -én.

A (csapatok) távozásának másnapján jelentések szerint egy fiatal nőt meggyilkoltak a ruhája miatt – árulta el a BBC.

A saríánkban egyértelmű, hogy azoknak, akik szexelnek és nem házasok, legyen az lány vagy fiú, a büntetés 100 ütés a nyilvánosság előtt – mondta Haji Badruddin nevű tálib bíró a BBC-nek, miután a műsorszolgáltató meglátogatta egy tálib bírósági ülést Balkhban.

De mindenkinek, aki házas, halálra kell kövezni…

Azoknak, akik lopnak: ha bebizonyosodik, akkor le kell vágni a kezét – mondta.

Forrás: 888.hu

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább