Külföld

Kirúgják a lelkészt aki szerint az LMBTQ Isten rendje elleni támadás

olvasási idő:1 perc, 2 másodperc

Németországban a sokszínű egyházközösség a trendi…

Az evangélikus gyülekezet kirúgja az LMBTQ-ellenes lelkészt

Marcus Piehl, a nordstemmeni Szent Johannis gyülekezet lelkésze az LMBTQ embereket “Isten rendje elleni támadásnak” nevezte. A gyülekezeti tanács most keresi az utódját.

Az LMBTQ-ellenes kijelentések után az alsó-szászországi Nordstemmenben található Szent Johannis evangélikus egyházközség meg akar szabadulni lelkészétől, Marcus Piehltől.

Marcus Piehl a hónap elején egy egyházi levélben többek között az interszexuális és nem bináris emberek, valamint a melegek számára is elérhető házasság ellen érvelt, és ezeket az  “Isten rendje elleni támadásnak” nevezte. A “szivárványcsaládok gyermekeire” is kitért, szerinte ezek a gyerekek a mentális betegségek kockázatának vannak kitéve.

Isten rendje szerint férfiak és a nők vannak, és nincs semmilyen más nem. Azoknak, akik másképp látják a dolgokat, számolniuk kell Isten nemtetszésével. És mint mondta, “Isten is olyan, akivel nem lehet packázni”.

A hannoveri regionális egyház gyülekezeti tanácsa azonnal elhatárolódott a lelkésztől. Több gyülekezeti tag is azzal fenyegetőzött, hogy elhagyja a templomot, ha a lelkész továbbra is Nordstemmenben prédikál. Állítólag a szülők is kivették gyermekeiket a gyülekezet ifjúsági csoportjából.

“A gyülekezet vezetői remélik, hogy a személycsere segít a cikk nyomán kialakult konfliktus elsimításában – mondta Christian Castel szuperintendens az egyháztanács döntéséről. “A jövőben a hangsúlyt ismét a sokszínű egyházközségi szolgálatokra kell helyezni.”

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább