Belföld

Kirobbant a Jakab kontra Márki-Zay háború

olvasási idő:1 perc, 18 másodperc

Napok óta egymásnak üzengetnek…

Az agresszív Márki-Zay a Válasz Online-nek adott interjút pár napja, amiben az mondta, nem a jobbikosok, hanem csak Jakab Péter a Jobbik elnöke az áruló, mert Dobrevet támogatja. A cikk megjelenése óta Jakab is finomított, hivatalosan a Jobbik senkit sem támogat az előválasztás második fordulójában, az interjú előtt Jakab Péter azonban – a Momentum volt elnöke Fekete-Győr szerint – éppen Dobrevet segítette a hatalomba.

Aztán Márki-Zay azt mondta, hogy a jobbikosok nem segítik a kampányát, amire Jakab több tiszteletet kért a jobbikosoknak egy üzenetben. (Azt ne felejtsük el, hogy annak idején a Jobbik pártigazgatója és annak csapata csinált polgármestert Márki-Zayból.)

Most pedig a a facebook oldalán reagált Márki-Zay árulózására.

A képen szereplő mondat csak most jutott el hozzám, és be kell valljam, el vagyok keseredve. Hisz az egyik miniszterelnök-jelölt, aki arra készül, hogy egy hatpárti koalíció élén kihívja Orbánt, azt mondja, hogy „összeálltam Dobrevvel”, és ez árulás.
Könyörgöm, Péter! Nem Dobrevvel álltam össze, hanem összesen 6 párttal és számtalan civillel. Ezt nem árulásnak hívják, hanem összefogásnak, ami arról szól, hogy végre nem széthúzunk, hanem egy irányba megyünk. Végre nem elfordulunk egymástól, mint régen, hanem meghallgatjuk egymást.
Nagyjából 3 éve dolgozunk rajta mi, ellenzékiek, hogy megszülessen az összefogás. Megszületett. Kicsit úgy tekintek rá, mint a saját gyermekemre. Vigyázni akarok rá, mert még épphogy csak elindult a maga útján. A kormányváltás útján.
Arra kérlek Péter, vigyázz rá te is. Ne bántsd az ellenzéki szövetségeseket, mert ma MI – nem te, nem én, nem Klára, hanem mi – vagyunk az ország utolsó esélye.
Kérlek, ne játsszuk el!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább