Külföld

Kirill pátriárka boldog születésnapot kívánt Orbán Viktornak és kitüntette

Kirill pátriárka, az orosz ortodox egyház vezetője, nem mellesleg Vlagyimir Putyin orosz elnök szoros szövetségese is, levélben felköszöntötte 60. születésnapja alkalmából Orbán Viktort, és a „Dicsőség és becsület” rend I. fokozatában részesítette.

Őexcellenciája Orbán Viktor Úrnak, Magyarország Miniszterelnökének

Excellenciás és Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Szívből köszöntöm Önt hatvanadik születésnapján!

Ön egész életét a szülőhazája hasznára végzett feladatoknak szentelte, számos sikert ért el e nem könnyű pályán, amelyek jó hírt szereztek Önnek, olyan embernek, aki szilárd meggyőződéssel rendelkezik, felelős és elveihez hű állami vezető, készen arra, hogy a nemzeti érdekeket következetesen megvédje. Nagyrészt az Ön kitartó erőfeszítéseinek köszönhető, hogy Magyarország biztosan és töretlenül halad előre a társadalmi és gazdasági fejlődés útján, független kül- és belpolitikát valósít meg. Jó érzés látni, hogy Ön nagy figyelmet szentel a keresztény értékek megőrzésének a társadalomban és a család és a házasság intézménye megerősítésének.

Hálásak vagyunk Önnek azért a segítségért, amelyet az Orosz Ortodox Egyház Budapesti és magyarországi Egyházmegyéje tevékenységének nyújt. A magyar kormányzat részvételével templomok felújítása folyik, jelentős tervek valósulnak meg, amelyek az emberek spirituális felvilágosítását szolgálják, ugyanakkor a népeink közötti baráti kapcsolatok fejlesztését is elősegítik.

Figyelemmel kísérve az Ön kiemelkedő hozzájárulását a hagyományos erkölcsi értékek megerősítéséhez az európai társadalom életében, és tekintettel az Ön személyes és jelentős ünnepnapjára, igazságosnak és méltónak érzem, hogy a „Dicsőség és becsület” rend I. fokozatában részesüljön.

Kívánok Önnek jó egészséget, Istennek bőséges segítségét és további sikereket honfitársai javára végzett felelős munkáiban!

Tisztelettel:

+Kirill, Moszkva és egész Rusz pátriárkája” írja Őecxellenciája, a moszkvai pátriárka magyar miniszterelnöknek címzett köszöntője.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább