Belföld

Kiránduló nőt erőszakoltak meg a Budán

olvasási idő:1 perc, 4 másodperc

Egy többszörösen büntetett 19 éves férfi…

A megalapozott gyanú szerint egy 19 éves férfi egy hónappal ezelőtt, egy budai turista útvonalon támadott meg egy egyedül kiránduló nőt, akinek a sérelmére szexuális erőszakot követett el – írja az ügyészség hivatalos oldala.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2021. március 12-én, délelőtt, a XII. kerületi, Csillebérc gyermekvasút parkolójából induló, kijelölt turista útvonalon támadta meg az egyedül kiránduló nőt.

A sértettett hátulról a nyakánál átkarolta, befogta a száját, majd a földre nyomta, ahol szorosan lefogva tartotta, és erőszakoskodni kezdett vele.

A sértett védekezni próbált, a gyanúsítottal dulakodott, a fogásából kiszabadult, a férfi azonban erősen meglökte őt, amelynek hatására a nő hanyatt esett. Ezután a férfi rátérdelt, és tovább erőszakoskodott vele, szexuális cselekmény eltűrésére próbálta kényszeríteni. Egy közelben lévő padnál a megfélemlített nőt végül a nemi vágyának kielégítésére alkalmas szexuális cselekményre kényszerítette.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XII. kerületi nyomozói a férfit szexuális erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség indítványa alapján a bíróság korábban elrendelte a férfi letartóztatását 2021. április 14. napjáig.

A kerületi ügyészség megállapította, hogy a többszörösen büntetett férfi esetében a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt, továbbra is csak a legszigorúbb kényszerintézkedésre jöhet szóba, ezért a nyomozási bírónál indítványt tett a letartóztatás további három hónappal történő meghosszabbítására.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább