Külföld

Kipakolta a német templomot az afgán, mondván a keresztény hit hamis

A helyiek szerint nem akarnak beilleszkedni és elutasítják a németek kultúráját…

Október 28-án, csütörtök délben a nordhauseni Frauenberg-templomban, Klemens Müller lelkész véletlenül kinéz az ablakon, és megfigyeli, hogy egy férfi kiviszi a templomból az ingóságokat. Már az előudvarra hurcolta a székeket, az énekeskönyveket, a templom faláról a keresztet és más oltártárgyakat, és úgy tűnik, még nem végzett a munkájával…

A pap gyorsan odasietett , mondván nem rendelt lomtalanító vagy takarító osztagot a templomába, azonban a fiatalember vallási elvekkel indokolja tettét.

A Müller lelkipásztorral folytatott vitában hamisnak nevezi a keresztény hitet, és azt állítja, hogy alapvetően tévedés, hogy Jézus Krisztus Isten fia.

Ezért érzett késztetést az imaház átalakítására…

Nem lép fel agresszívan, és világossá teszi álláspontját, hogy nem tudja elfogadni a keresztény hitet. Van azonban annyira belátó, hogy miután Müller lelkész felszólítja, abbahagyja a tisztogató munkát.
A Szent Mária-Frauenberg templom gyülekezete valami mást képzelt el az eddig igen sikeres “nyitott templom” szlogen alatt.

Vasárnap véget is ért a templom hetek óta tartó mindenki számára elérhető nyitvatartása. Egyelőre azonban nem lesz Krisztus alakja a kereszten, mert az a “átalakítási munka” során összetört. Hogy ez szándékos vagy véletlen volt-e, utólag nem lehet megállapítani. Miközben Müller atya párbeszédet folytatott a békés és nyugodt férfival hitbeli kérdésekről, titkárnője hívta a rendőrséget, akik végül kitiltották a betolakodót a házból.

Az érdeklődők számára: A férfi Afganisztánból származik, és 2015-ben érkezett Németországba.

Matthias Jendricke, a nordhauseni járási adminisztrátor a következőképpen kommentálta az nnz-nek, a Frauenbergi templomban történt incidenst:
“Határozottan elítélem ezt a kárral járó birtokháborítást. Az ilyen magatartás az oka annak, hogy már nyáron könyörögtem,  ne fogadjunk be több menekültet Afganisztánból. Legtöbbjük elutasítja a kultúránkat. Tévhit, hogy integrálódni akarnak, amit az incidens ismét bizonyított.”

“Emellett jelenleg nincs módunk arra, hogy hazájukba toloncoljuk a bűncselekményt elkövetett személyeket, mert már nincs repülőjárat Afganisztánba. Nincs szükség újabb menekültekre Türingiába, és Afganisztán problémáit sem oldjuk meg, ha korlátlan számban hozzuk az embereket hozzánk.”

A férfi 25 éves, 2015 őszén érkezett Németországba, és 2016 óta a Nordhausen kerületben él. A templom gyülekezete büntetőfeljelentést tesz tulajdon elleni szabálysértés és birtokháborítás miatt, mivel a templomban lévő vitrint is feltörték és kiürítették.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább