Kiemelt Külföld

Kínosra sikeredett a román csendőrség menetelése (videó)

És a lovasrendőrök is nagyon ügyesek…

A román nemzeti ünnep (Erdély Romániához csatolása) apropóján idén is katonai ceremóniákkal egybekötött ünnepségeket tartottak országszerte. Az ideális esetben tekintélyt parancsoló alkalmak az egyenruhás szervek felvonulásával azt az érzést erősítik az eseményeket figyelemmel kísérő állampolgárokban, hogy védve van a haza – írja a foter.ro.

Ehhez képest a román csendőrség kolozsvári felvonulása annyira kínosra sikeredett, hogy bocsánatkérésre kényszerült az országos vezetőség miatta, elismerve, hogy az méltatlan volt az ünnepséghez. Sőt, azt is írják a Mediafax szerint, hogy teljesen elfogadhatatlan a felkészületlenséget sugalló szereplés egy olyan komolyságot és ünnepélyességet megkövetelő eseményen, mint a nemzeti ünnep.

Szerencsére valaki a közönségből röviden megörökítette a kínos menetet, így ország-világ láthatja, hogyan égeti magát a román csendőrség.

Készült egy másik videó is, ahol egy lovasrendőr mutatja be tudását…

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább