Belföld

Kínos magyarázkodásra kényszerült a Telex főszerkesztője

Saját elvbarátai, a Media1 előtt is kínos magyarázkodásra kényszerült Dull Szabolcs, a Telex főszerkesztője, miután kiderült: a Transindex által előadott jajveszékelés, valamint a korábbi adománygyűjtési kezdeményezés is csak színjáték volt, ami mögött láthatóan mindvégig előre kiszámított stratégia volt.

A Media1 ugyanis megtudta:

a Transtelex román és magyar doménjeinek regisztrációja hónapokkal ezelőtt megtörtént, januárban pedig létrejött a Telex román cége a Van Masik Media S.R.L, ahová a Transindex újságíróit várják.

A Transindex csapata tehát minden színjáték ellenére pontosan tudta, hogy nem a semmibe ugranak fejest, hanem a Telex szárnyai alatt folytatják, erről viszont a közleményben nem tettek említést. Dull Szabolcs ezekre válaszul úgy fogalmazott: természetes, hogy amint hallották, hogy baj van, közösen gondolkodtak arról, hogyan menthetik át a közösen képviselt értékeket. Arra pedig, hogy a Transtelexről február 15-i cikkükben – ahol a felmondásról beszámoltak – miért nem tettek említést, a főszerkesztő úgy reagált:

„Tegnap még nem tudtunk erről kommunikálni – az erdélyiekkel is kellett ugye egyeztetni.”

Sokkal valószínűbb azonban, hogyha a Főtér.ro, és Media 1 cikkei nem buktatják le őket, ez az információ máig titokban marad.

A Media1 cikkéből továbbá kiderült, hogy

az eddig több mint 1,5 milliárd forint bevételre szert tevő Telex most adománygyűjtésbe kezd, hogy a tavaly novemberben, a Transindex munkatársainak felmondása előtt két hónappal levédett Transtelex.ro és Transtelex.hu oldalt tartalommal töltsék meg a Transindex távozó munkatársai.

Dull Szabolcs szerint ahhoz, hogy elindulhasson az erdélyi tartalomprojektjük, néhány tízmillió forintra lenne szükségük.

(media1.hu)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább